Det er sådan, det er

Foråret kan både løfte og trykke dig ned. Er det noget, du kender?

Glæden over længere dage og lyse aftener, varmen i vinden, det nye liv, der spirer frem, og inden jeg får set mig om, står struttende og store i mit staudebed  i haven. Og sorgen og smerten er kontrasten, der bliver for voldsom, for glæden tegner smerten og sorgens konturer tydeligere op, og du står igen med følelser, der trækker dig i hver sin retning. Det er sådan, det er. Glæde og sorg/smerte eller kærlighed og sorg/smerte hører sammen.

Det hjælper at sige den korte sætning: Det er sådan, det er. Så stopper den indre kamp imellem de to, så er der ingen, der skal vinde. Så står du bare og rummer dig selv, så godt du kan. Og det er ok at græde, det er ok at le og mærke en stille glæde i brystet, og det er ok at synke sammen og give slip. Det er sådan, det er.

Jeg ønsker for dig, at du ser sommeren komme og tager imod den med både din glæde og din sorg. Er én af følelserne meget større end den anden, er det sådan, det er. Der er mange flere somre på vej.

Én kommentar til “Det er sådan, det er”

  1. Det er rigtig godt skrevet – præcis som jeg har det lige nu. Jeg har også brugt sætningen “Det er som det er”, det er et mantra jeg bruger når jeg synes det bliver for svært det hele. Ønsker dejlig sommer til jer alle med alt hvad det indebærer. Kh

Lukket for kommentarer.