Kærlighedskilden i hjertet

Når vi mister et menneske, oplever vi, at vi mister kærlighed. Smerten er så stor, fordi vi ikke kan leve uden kærlighed, og det er meget skræmmende pludselig at stå uden.

Vi glemmer i den situation, at kærligheden altid lever i os, at den har sin kilde i hjertet, og at denne kilde er uudtømmelig. Der er imidlertid sket det, at vi har vænnet os til, at kærligheden er forbundet med det menneske, der har stor betydning for os, med den som vi elsker. Når vi så står alene tilbage, er der en kortere eller længere periode, hvor vi søger at finde tilbage til vores egen indre kærlighedskilde for at komme i balance og finde fred igen. Vejen dertil er pinefuld for de fleste, men når det lykkes, er gaven stor. Er kilden først fundet, mærker du kærlighed i dit liv helt uafhængigt af, hvad der sker i dit ydre liv.

Jeg tror på, at alle, der mister, gennem sorgens smerte når et lille skridt videre på vejen tilbage til kærlighedens kilde i hjertet. Accepten af din tilstand, så du ikke kæmper imod med flyder med, er afgørende for i hvor høj grad, du magter at gå et stykke af vejen tilbage til din kilde. Det kan ikke måles, hvor langt du når, for du aner det ikke, før du oplever det klart og utvetydigt. Måske en fornemmelse af, at nogle slør forsvinder, og du synes at vågne op. Eller en spirende glæde, der opstår ud af intet. En ny åbenhed for skønheden omkring dig. Da er du nået tættere på kilden, end du ellers var.

”Jeg savner glæden i mit liv”, sagde mine klienter og kunne ikke forestille sig, at den nogensinde ville komme tilbage. Det gør den heller ikke, for vores følelser taler nemlig om vores gamle liv, livet sammen med den mistede, og det er uigenkaldeligt forbi. Men det nye liv venter, fuld af glæde, og du åbner dig for det, når du er parat.

 

2 kommentarer til “Kærlighedskilden i hjertet”

  1. Dejligt at læse og med til at give håb i mit hjerte, så sorgen og kærligheden bliver nemmere at bærer. Jeg er ved at læse en bog der hedder Livets Mandala, og det passer så godt med det du skriver Birgitte. Jeg kan mærke at det er meget hjælpsomt for mig.
    Ser frem til hver gang jeg får mail fra dig 🙂

  2. Hvor er det rigtigt. Men hvor vi på en eller anden måde sabortere os selv i den smerte.
    Som du skriver – er kilden af kærlighed inden i os selv, og jeg kan kun støtte dig i at dine klienter må få det meget bedre, når de kommer tættere på deres egen kilde.

    Søren

Lukket for kommentarer.